Успешан и као сликар и као директор

Драго Терзић из Опова, директор Филијале Републичког фонда за здравствено осигурање у Панчеву, самоуки је сликар чија су дела позната широм Европе.

За 25 година, Драго Терзић насликао је на платну и стаклу више од хиљаду слика на којима доминирају плава и црвена боја, са изузетно јарким небом. То, каже Терзић, није случајно:

"Једноставно сам стекао утисак, и то сликама преносим, да човек квари природу и да ће једног тренутка дефинитивно кад прогори озонски омотач небо бити црвено, а не плаво, и то је порука која опомиње. На мојим сликама нема људи, јер сам човека протерао са својих слика."

Драго Терзић жали за нетакнутом природом каква је некад била и зато су му слике пуне шареног цвећа и јарких боја које карактеришу наивно сликарство:

"Оно што ме инспирише од првог дана јесте бајковит живот војвођанских равница, њихових плодова, пресахлих извора живота, пре свега мислим на бунаре, старе воденице и све оно што је некада значило живот."

На месту директора Филијале Републичког фонда за здравствено осигурање у Панчеву Драго је свакодневно у контакту са људима којима је потребна помоћ, а енергију за свој рад, ако истиче, проналази у сликарству.

Терзићеве слике изложене су у бројним галеријама широм света, а посебно је поносан на велики пехар који је добио на изложби у Италији као најбољи инострани сликар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво