Како ће Врањанци потрошити награду освојену у игри "Узми рачун и победи"

У наградној игри "Узми рачун и победи", у категорији великих општиан, победило је Врање и освојило 23 хиљаде евра. Врањанци гласају за који ће од три понуђена пројекта бити утрошен тај новац - за санацију санитарних чворова у ОШ "Јован Јовановић Змај", набавку возила за доставу хране предшколцима или грађевинско уређење вртића "Чаролија".

Почело је гласање, истовремено и кампања. Ђаци и запослени у Основној школи "Јован Јовановић Змај" припремили су летке, како би подстакли суграђане да гласају за обнову тоалета у школи коју похађа више од 700 ученика.

"Школа је изграђена 1961. године, од тада се у санитарни чвор није улагало", каже директор Саша Илић и напомиње да проблем нису хигијенски услови већ оштећења.

Обнова је потребна и вртићу "Чаролија" у доњем делу града, саграђеном пре седам година. Тераса прокишњава и у просторијама у којима бораве деца има влаге.

"То просто није безбедно. Ми у тим тренуцима измештамо децу по осталим радним просторијама", истиче Драгана Јовановић, главни васпитач у вртићу "Чаролија".

Међу предложеним пројектима је и набавка још једног возила за доставу хране вртићима. Девет врањских вртића за ту намену располажу са само два стара возила.

Неки грађани сматрају да је избор пројеката добар, и шта год да се изабере биће добро, док други мисле да на тај списак терба додати и нове паркове.

Гласа се на два места, у услужном центру и на шеталишту. За пројекте пунолетни грађани могу да гласају до 15. јуна.

Александар Ђорђевић, волонтер Канцеларије за младе, на месту за гласање је од пола осам до пола четири сваког радног дана и води евиденцију.

Наградна игра "Узми рачун и победи" трајала је два месеца, за то време грађани Србије послали су више од 107 милиона фискалних рачуна и слипова. Град Врање био је најбољи у категорији великих општина, а као први на листи добија и вај-фај зону бесплатног интернета на годину дана.

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво