Завршен Фестивал урбане културе у Чачку

Више хиљада Чачана и гостију из земље и иностранства посетило је током викенда четврти Фестивал урбане културе. Покренули су га млади окупљени око идеје изградње скејт парка где се сада и одржава фестивал.

Ретко ко може да поверује да је до пре неколико година уместо уређене стазе овде била шикара и да се туда није се могло прићи до реке. Сад је тај простор уређен, пун пролазника и бициклиста.

Уређење читаве целине, Парка младости, осмислила је група младих Чачана. Почетна идеја била је, како објашњава архитекта Милорад Обрадовић, изградња скејт парка.

Пре четири године је отворен а сада се ту током Фестивала одржавају међународна такмичења у вожњи скејта и ролера.

Често није било средстава, али није мањкало ни елана ни жеље да се простор уреди.

Након изградње скејт парка почело је проширење и уређивање околине. Током овогодишњег фестивала завршен је амфиетеатар са четири стотине места. У пријатном амбијенту и могућности камповања уживали су и домаћи и страни гости.

Уз ове парче обале живо је читаве године, пре свега због скејт парка. На вожњу долазе и млади из околних градова. А неколико хиљада посетилаца овогодишњих дана урбане културе најбоља је потврда да некадашња идеја неколицине пријатеља остварила на прави начин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи