Завршен Фестивал урбане културе у Чачку

Више хиљада Чачана и гостију из земље и иностранства посетило је током викенда четврти Фестивал урбане културе. Покренули су га млади окупљени око идеје изградње скејт парка где се сада и одржава фестивал.

Ретко ко може да поверује да је до пре неколико година уместо уређене стазе овде била шикара и да се туда није се могло прићи до реке. Сад је тај простор уређен, пун пролазника и бициклиста.

Уређење читаве целине, Парка младости, осмислила је група младих Чачана. Почетна идеја била је, како објашњава архитекта Милорад Обрадовић, изградња скејт парка.

Пре четири године је отворен а сада се ту током Фестивала одржавају међународна такмичења у вожњи скејта и ролера.

Често није било средстава, али није мањкало ни елана ни жеље да се простор уреди.

Након изградње скејт парка почело је проширење и уређивање околине. Током овогодишњег фестивала завршен је амфиетеатар са четири стотине места. У пријатном амбијенту и могућности камповања уживали су и домаћи и страни гости.

Уз ове парче обале живо је читаве године, пре свега због скејт парка. На вожњу долазе и млади из околних градова. А неколико хиљада посетилаца овогодишњих дана урбане културе најбоља је потврда да некадашња идеја неколицине пријатеља остварила на прави начин.

број коментара 0 пошаљи коментар