Бања Ковиљача: Рекордна посета туриста

У Бањи Ковиљачи тренутно је на одмору и лечењу око три хиљаде туриста. За врхунску медицинску услугу, Ковиљача је претходних година добила бројна признања.

Природни амбијент, велнес центар и медицинска услуга разлози су због којих гости, кажу, долазе у "Краљевску бању" - бању у власништву државе која послује по свим светским стандарима, и која је на основу бројних признања означена као лидер у здравственом туризму у овом делу Европе.

"Све је одлично, особље, хотел, храна, доктори", кажу гости. "Слободно време проводимо у шетњи кроз шуму, а организују се и забавни програми."

Поред гостију, задовољни су и мештани. Место више тражи се и у приватном смештају.

Све више житеља Ковиљаче одлучује да се бави туризмом и угоститељством, због чега је и понуда културних и забавних садржаја ове године већа него иначе.

"Гости су често и повратници", истиче Драган Ћирић, власник туристичке агенције, "не долазе само гости који никад нису били, што значи да смо оставили добар утисак."

Специјална болница за рехабилитацију прошле године добила је акредитацију на период од седам година. Око 450 запослених ради у две смене, и викендом.

Ове сезоне, нове кабине за масажу, а у наредном периоду и велнес хотел са луксузним апартманима по највишим стандардима. Интезивно се ради и на инфраструктурним пројектима.

"Ми смо потпуно распродати, сада заказујемо за октобар, тако да сви они који желе да дођу у Бању Ковиљачу морају се јавити на време и чекати неко слободно место", каже Александар Јокић, директор Специјалне болнице за рехабилитацију.

У току ове године биће урађена модерна саобраћајница која ће повезивати Бању Ковиљачу са путем Лозница Мали Зворник, најављује Дејан Сталовић, градски менаџер:

"Тиме ће се Бања на прави начин учинити садржајнијом и доступнијом за велики број нових гостију."

Иако је Бања Ковиљача позната као рехабилитациони центар, у последњих неколико година, за одмор у њој заинтересовани су и они којима лечење није приоритет. Таквих гостију, кажу, биће још више чим се заврше радови на реконструкцији чувеног Кур-салона.

број коментара 0 пошаљи коментар