Савремени ултразвучни апарат за панчевачко породилиште

Захваљујући донаторима, панчевачко породилиште добило је 4Д ултразвучни апарат који ће лекарима омогућити квалитетнији и едикаснији рад.

Породилиште Опште болнице у Панчеву са око 1.700 порођаја годишње једно је од највећих у Србији и ова донација помоћи ће лекарима да буду ефикаснији у свом раду, а породиљама да имају квалитетну дијагностику за време трудноће.

"Апарат ћемо искористити на оптималан начин, а пошто је претходни на одељење стигао пре петнаест година и већ је на ивици  нормалног рада и добрих особина, са новом и много бољом резолуцијом слике", истиче др Слободан Овука, директор Опште болнице у Панчеву. "Сада ће нам бити много лакше и побољшаће квалитет дијагностике свих могућих стања при развоју плода."

Око 30.000 евра за куповину 4Д ултразвучног апарата чланови Ротари клуба прикупљали су годину дана

"Морам да се захвалим привредницима Панчева који су се радо одазвали и који су највише помогли ову нашу заједничку акцију", истиче Драган Милосављевић, члан Ротари клуба "Михајло Пупин" у Панчеву, "било је и неколико њих ван града, али и наше земље који су пословно везани за Панчево, а желели су да помогну."

"Ротари организација је тако организована да награђује добру вољу, упорност и рад и сав новац који се прикупи буде удвостручен на крају ако се оцени да је акција квалитетна и добра", каже Јован Станковић, члан Ротари клуба Панчево. "Ми смо овог пута добили подршку од Ротари интернационале која се најбоље огледа у помоћи локалној заједници."

У панчевачком породилишту до првог јуна било је 608 порођаја и овде очекују да ће ускоро добити и нов порођајни сто, али и и више лекара, анестезиолога и медицинских сестара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара