Московљани донели признање крагујевачким ђацима

Професори московског Образовног комплекса "1862" допутовали су у Крагујевац како би ученицима Основне школе "Наталија Нана Недељковић" који су учествовали у пројектима "Две сестре Србија и Русија - испреплетене судбине" и "Танцуј добро" уручили дипломе и признања.

Сарадња двеју школа почела је у октобру прошле године. Преко Скајпа, професори руског и српског језика из обе школе учили су школарце о култури и традицији Србије и Русије.

Овакав вид сарадње и признања која су нам они донели, много значи за школу, истиче директорка Драгана Мијовић: "Почаствовани смо њиховим присуством."

Како би још више зближили децу из Крагујевца са вршњацима у Москви, којих у Школском комплексу "1862" има четири и по хиљаде, професори су организовали рецитовање руских класика и такмичење у у плесу.

Снимке које су слали преко Скајпа, оцењивао је руски жири. Крагујевчани су били најбољи у плесу, у дебитантској категорији, а за рецитовање је награђено петнаесторо ученика.

"Имали смо дане поезије где су наша деца учествовала и освојила прву, другу и трећу награду, као и мост пријатељства", објашњава Снежана Боричић, професорка руског језика ОШ "Наталија Нана Недељковић", "и рецитовање, говор на руском језику о традицији и обичајима који повезују наше две земље."

Због постигнутог успеха, гости из Русије дошли су да ђацима лично уруче дипломе, а крагујевачким пријатељима и сарадницима на заједничком задатку специјална признања.

"Веома смо срећни и задовољни што смо у Србији", истиче Елена Башарина, професорка и координаторка за сарадњу Србије и Русије, "много су нас лепо дочекали и радујемо се што су српска деца учила поезију на руском језику."

У част гостију из Русије, ученици Основне школе "Наталија Нана Недељковић" припремили су културно-уметнички програм на руском језику.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво