Зрењанин: Европски турнир Специјалне олимпијаде у одбојци

Зрењанин је домаћин европског турнира Специјалне олимпијаде у инклузивној одбојци. Специјална олимпијада у свету обележава педесету годишњицу постојања, док се у Србији такмичења организују последњих шеснаест година.

На овом Европском турниру у Зрењанину учествује око 140 тамичара из десет земаља, а циљ овог спортског такмичења није освојање медаља већ постизање једнакости у друштву.

"Волонтери су увек врло значајни. Прикључило се тридесет волонтера", истиче Игор Кекењ, "раде и свака екипа има по два волонтера и још неке који помажу око осталих ствари. За сада је атмосфера одлична."

"Ово није наш први боравак у Србији и утисци су изванредни", каже Кшиштоф Круковски, директор Специјалне олипијаде. "Организација такмичења овде у Зрењанину је на највишем нивоу и задовољство је бити део овог европског турнира. Домаћини су предусетљиви, све је добро осмишљено и коменатри такмичара су позитивни."

Србију на овом такмичењу представљају две групе. Специјална олимпијада у свету обележава педесету годишњицу постојања, док се у Србији такмичења организују у претходних 16 година.

"Нама је велико задовољство шта данас имамо више од пет хиљада спортиста који се скоро па редовно такмиче на Специјалној олимпијади", наглашава Александар Станојевић, национални директор Специјалне олимпијаде Србије. "Ми сваке године имамо девет националних првенстава, оних локалних више од осамдесет, и то је доказ да се ми трудимо да побољшамо под један: здравствено стање наших спортиста,а друго: да их социјализујемо."

Током шеснаест година инклузивних спортских турнира у Србији такмичари Специјалне олимпијаде освојили су више од 110 медаља.

број коментара 0 пошаљи коментар