Награда "Чари човекољубља" и емисији "Ово је Србија"

У београдском парку на Чукарици одржан је трећи ''Сабор човекољубља Србије''. Додељне су награде ''Чари човекољубља'', а гости манифестације била су деца из Новог Брда са Косова и Метохије.

У парку на Бановом брду овога пута окупило се више од 27 установа социјалне заштите, хуманитарне организације, удружења и специјалне школе из целе Србије.

Захваљујући претходним саборима у протекле две године на море и излете отишло је више од 500 малишана, прикупљено је 5 милиона динара хуманитарне помоћи онима којима је најпотребнија. Појединцима и фирмама данас су уручена признања.

"Драго нам је што има има толико људи добре воље. Учимо их да тиме што чине другима, чине себи," каже Звездан Брадић из Црвеног Крста.

Гости манифестције су и малишани из Новог Брда са Косова и Метохије, многи у главном граду први пут.

За Милоша Станковића ово је јединствено искуство: „ Први пут сам био у биоскопу. Идемо да се возимо отвореним аутобусом и на Аду Циганлију."

Награду за највећи број емитованих прилога који се односе на промоцију човекољубља добила је наша емисија ''Ово је Србија''.

"То је захваљујући колегама из 23 дописништва, тако ће бити и даље," објашњава уредница емисије Љиљана Ивановић.

Циљ манифестације је да се привредници и грађани упознају са радом ових установа и помогну кориснике и штићенике.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво