Систем 48 - брзо решавање комуналних проблема

У Лесковцу је "Систем 48" - као сервис грађана намењен брзом решавању свих комуналних проблема - покренут пре више од три године. Подаци говоре да Лесковчани одговоре добијају много брже од законских 48 сати.

Више од деценије НАЛЕД је посвећен побољшавању пословне климе и живота грађана. 

"Систем 48" омогућава грађанима Лесковца  да лако дођу до одговора и реше проблем  водоснабдевања, грејања, канализације, дивљих депонија где год да се јави. Систем је доступан 24 сата.

"За време за које систем ради имали смо 128 пријава, више него сва јавно-комунална предузећа у граду заједно", наглашава Владимир Црвеница, администратор система у ЈКП "Водовод" Лесковац. "И наша искуства су у том контексту позитивна јер доприносе комуникацији са грађанима."

Бржи и ефикаснији од законског оквира од 48 сати за давање одговора, у Јавном комуналном предузећу Водовод у већини случајева квар отклањају за само 16 сати.

"Након пријема питања од наших корисника наше стручне екипе излазе одмах на терен и након завршетка, повратка са терена, дајемо одговор за сат, два или 5 сати, далеко испод тог законскон основа", каже помоћник директора ЈКП Водовод Лесковац Станиша Ристић.

У насељу Винарце од пријаве квара до изласка на терен прошло је тек два сата. Проблем није мали, пукла је цев, али су грађани задовољни брзом реакцијом.

Јавна комунална предузећа ближа су корисницима, а захваљујући пријавама грађана Систем 48 омогућава им већу ефикасност.

Тако је и у Топлани, каже директор тог јавног предузећа Јовица Ђорђевић:

"Нама у Топлани много помаже око отклањања кварова, одмах реагујемо око отклањања кварова."

НАЛЕД и локалне самоуправе на истом су задатку: омогућити боље услове за живот и рад становника. Један од начина су нове инвестиције и радна места.

"Добити цертификат са позитивним пословним окружењем од 92,4%, и то у процесу ‘рестификације’ показује да смо сваке године све квалитетнији", истиче  Горан Цветановић, градоначелник Лесковца и члан УО НАЛЕД-а, и додаје да је управо то позивница за домаће и стране инвеститoре.

Ефикаснија комунална предузећа, брза и ажурна локална администрација, без непотребних издатака и губљења времена од врата до врата - то је циљ и сервиса Е-дијаспора намењеног Лесковачинама у свету који преко рачунара већ три године добијају сву неопходну документацију.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво