Систем 48 - брзо решавање комуналних проблема

У Лесковцу је "Систем 48" - као сервис грађана намењен брзом решавању свих комуналних проблема - покренут пре више од три године. Подаци говоре да Лесковчани одговоре добијају много брже од законских 48 сати.

Више од деценије НАЛЕД је посвећен побољшавању пословне климе и живота грађана. 

"Систем 48" омогућава грађанима Лесковца  да лако дођу до одговора и реше проблем  водоснабдевања, грејања, канализације, дивљих депонија где год да се јави. Систем је доступан 24 сата.

"За време за које систем ради имали смо 128 пријава, више него сва јавно-комунална предузећа у граду заједно", наглашава Владимир Црвеница, администратор система у ЈКП "Водовод" Лесковац. "И наша искуства су у том контексту позитивна јер доприносе комуникацији са грађанима."

Бржи и ефикаснији од законског оквира од 48 сати за давање одговора, у Јавном комуналном предузећу Водовод у већини случајева квар отклањају за само 16 сати.

"Након пријема питања од наших корисника наше стручне екипе излазе одмах на терен и након завршетка, повратка са терена, дајемо одговор за сат, два или 5 сати, далеко испод тог законскон основа", каже помоћник директора ЈКП Водовод Лесковац Станиша Ристић.

У насељу Винарце од пријаве квара до изласка на терен прошло је тек два сата. Проблем није мали, пукла је цев, али су грађани задовољни брзом реакцијом.

Јавна комунална предузећа ближа су корисницима, а захваљујући пријавама грађана Систем 48 омогућава им већу ефикасност.

Тако је и у Топлани, каже директор тог јавног предузећа Јовица Ђорђевић:

"Нама у Топлани много помаже око отклањања кварова, одмах реагујемо око отклањања кварова."

НАЛЕД и локалне самоуправе на истом су задатку: омогућити боље услове за живот и рад становника. Један од начина су нове инвестиције и радна места.

"Добити цертификат са позитивним пословним окружењем од 92,4%, и то у процесу ‘рестификације’ показује да смо сваке године све квалитетнији", истиче  Горан Цветановић, градоначелник Лесковца и члан УО НАЛЕД-а, и додаје да је управо то позивница за домаће и стране инвеститoре.

Ефикаснија комунална предузећа, брза и ажурна локална администрација, без непотребних издатака и губљења времена од врата до врата - то је циљ и сервиса Е-дијаспора намењеног Лесковачинама у свету који преко рачунара већ три године добијају сву неопходну документацију.

 

број коментара 0 пошаљи коментар