Асфалтирана деоница пута ка Старој планини

На Старој планини асфалтирана је нова деоница пута који повезује Пирот са селима средњег Висока. Надлежни обећавају и наставка радова, што је важно и мештанима и туристима.

Деоница пута који повезује Пирот са селима средњег Висока на Старој планини асфалтирана је. У последњих десетак година Влада Србије и град Пирот асфалтирали више од 30 километара нових путева на Старој планини.

Због великих успона и серпентина, ова деоница пута ка Старој планини била је изузетно захтевна за грађевинске раднике.

То је један од разлога што су мештани Гостуше и Беле толико дуго чекали на асфалтирање пута.

Општина Пирот је по површини највећа у Србији, а у надлежности градске управе је одржавање више од 300 километара путева. У асфалтирање ове деонице уложено је 13 милиона динара.

 

Славиша Свиларов, директор ЈП за планирање и изградњу, каже: „Имамо обећање извођача да ће данас бити завршени радови на асфалтирању, а након тога остаје сређивање банкина.Ова инвестиција ће бити завршена у року и на квалитетан начин. Остаје деоница од неких 700 до 800 метара, пројекат за њу постоји."

"Обећавам људима да ћемо и следеће године наставити и асфалтирати преостали део пута, иако смо га санирали. Надам се да ће се људи овде враћати, да много значи за мештане, али и за њихове потомке и за туристе," наводи Владан Васић, градоначелник Пирота.

Број туриста који су посетили Стару планину повећан је четири пута у последњих 5 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво