Асфалтирана деоница пута ка Старој планини

На Старој планини асфалтирана је нова деоница пута који повезује Пирот са селима средњег Висока. Надлежни обећавају и наставка радова, што је важно и мештанима и туристима.

Деоница пута који повезује Пирот са селима средњег Висока на Старој планини асфалтирана је. У последњих десетак година Влада Србије и град Пирот асфалтирали више од 30 километара нових путева на Старој планини.

Због великих успона и серпентина, ова деоница пута ка Старој планини била је изузетно захтевна за грађевинске раднике.

То је један од разлога што су мештани Гостуше и Беле толико дуго чекали на асфалтирање пута.

Општина Пирот је по површини највећа у Србији, а у надлежности градске управе је одржавање више од 300 километара путева. У асфалтирање ове деонице уложено је 13 милиона динара.

 

Славиша Свиларов, директор ЈП за планирање и изградњу, каже: „Имамо обећање извођача да ће данас бити завршени радови на асфалтирању, а након тога остаје сређивање банкина.Ова инвестиција ће бити завршена у року и на квалитетан начин. Остаје деоница од неких 700 до 800 метара, пројекат за њу постоји."

"Обећавам људима да ћемо и следеће године наставити и асфалтирати преостали део пута, иако смо га санирали. Надам се да ће се људи овде враћати, да много значи за мештане, али и за њихове потомке и за туристе," наводи Владан Васић, градоначелник Пирота.

Број туриста који су посетили Стару планину повећан је четири пута у последњих 5 година.

број коментара 0 пошаљи коментар