Нова кућа за породицу Лончар у Смедереву

Породицу Лончар у јануару је задесила трагдија, јер су у ноћи између 14. и 15. јанура, због пожара, остали без крова над главом. Шест месеци касније, захваљујући помоћи добрих људи, гради им се кућа и поново враћа нада.

Породици Лончар  срдином јанура изгорела је кућа у пожару, а сада им добри људи помажу да саграде нову.

На месту њиховог дома где је било згариште, ниче њихово ново огњиште. 

Захваљујући солидарности људи који помажу колико могу, већ се виде обриси будеће куће.

„Један нови почетак, једна нова нада да се вратимо на наше огњиште које је до темеља изгорело," каже Снажана Лончар.

У протеклих шест месеци, кажу, није било врата на која нису покуцали. Општина им је помогла са 50 хиљада динара, добили су од локалног стоваришта 900 блокова и захваљујући раду хуманитарне организације прикупљена су средства за радове до крова, за даље нема више новца.

„Недостаје нам после кров, значи грађа, цреп, летве, недостају нам прозори и врата, недостаје нам да се уради инсталација струје, прикључак на струју, пошто чак ни то немамо, недостаје нам да се уради вода," наводи Саша Ђорђевић, председник удружења „Патриотска спона".

Снежана је живела у овој кући са ћерком и оцем пре позара, складно.

Ради у пољопривреди и уз помоћ очеве пензије издржава породицу, међутим у јануару није остала само без дома.

„Изгубила сам право на дечији додатак, отишла сам до Центра за социјални рад, где сам добила позив, што могу изгубити социјалну помоћ зато што тата има пензију од 24 хиљаде и они сматрају да је то много," каже Снежана Лончар.

Ипак не губи наду да ће до зиме бити у својој кући, јер сваки узидани блок њена је мала победа, ради и даље у надници и сваког дана са ћерком обилази градилиште.

За завршетак радова је потребно готово 400 хиљада динара, а Снежана не може сама, треба јој помоћ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво