Прешево: Успешно завршен месец спорта у прихватном центру за мигранте

У Прихватном центру у Прешеву мај је био месец спорта: такмичиле су се екипе и појединци у стоном тенису, фудбалу и одбојци.

У шатору, три стола за стони тенис, педесет такмичара у две категорије - деца школског узраста и одрасли.

Своје импресије после меча Мортазе, који је у Прешево дошао из Авганистана, преноси на српском језику. Научио га је у школи, са вршњацима из Прешева.

Стони тенис је повезао три Прихватна центра - Врање, Бујановац и Прешево. Сви центри имају столове, опрему за тенис. Шансе су подједнаке.

"Пре неки дан пријатељи су ми рекли да је овде турнир", каже Лукмани, такође Авганистанац, "дошао сам из Центра у Врању."

Иранац Аштан истиче да је захвалан свима из кампа: "Љубазни су и организују нам спортске манифестације."

Играли су и мештани, запослени у Центру, Комесаријату за миграције, невладином сектору. Најбољи су добили пехаре и медаље, спортску опрему.

"Да се стони тенис мало развије као спорт, нарочито на југу Србије где баш није толико развијен, али трудимо се да што боље организујемо овај догађај, да би деца била задовољна, као и мигранти", истиче Иван Филиповић, из Комесаријата за миграције и избеглице.

Србија бележи благи пад броја миграната, од почетка године излазни тренд доминира. Према подацима Комесаријата за избеглице и миграције тренутно их је око 3.500 и мало њих затражи азил.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво