Жирафица-паметница пиротских студенткиња освојила награду

Студенткиње Високе школе за образовање васпитача у Пироту освојиле су прву награду на међународној стручној конференцији студената у Бугарској. У конкуренцији 1.200 студената, пиротске студенткиње су победиле са едукативном компјутерском игрицом намењеној деци са сметњама у развоју.

"Жирафица паметница" је стручни рад и видео-игрица намењена деци са сметњама у развоју која похађају вртић. Студенткиње Високе струковне школе за образовање васпитача, ову игрицу представиле су на међународној конференцији у Бугарској и однеле победу.

Игрица има 24 нивоа и омогућава деци са сметњама у развоју да савладају активности које раде сва деца у вртићима, објашњава студенткиња Милица Бабанић:

"Тако је конципирана да иде од лакшег ка тежем, тако да дете може да савлада облике и боје."

"Задовољне смо, што смо успеле да на овакав начин представимо нашу школу и драго нам је да смо допринеле да наша школа буде на првом месту", каже Јелена Николић.

Игрица је тестирана са децом која имају развојне сметње и дала је веома добре резултате.

"Ово је готов софтверски производ који је спреман да се користи", објашњава Александар Спасић, професор Високе струковне школе за образовање васпитача. "Он има будућност да се даље развија, пошто је цела игра направљена по методу повећања захтева."

Висока струковна школа за образовање васпитача има дугу традицију. Ове године уписаће 99. гернерацију студената. Уједно, како наводи директорка те школе Емилија Поповић, припремају се за новине у образовном програму.

"Оно што је испред нас, то је свакако струковни мастер, за који смо конкурисали, а који је предвиђен новим законом о високом образовању, те се надамо да је то једна новина не само у високом образовању, већ и код нас.

Будућност "Жирафице паметнице" је да се припреми за мобилне платформе - таблете и мобилне телефоне, јер су пријемчивији деци предшколског узраста. На тај начин ће се омогућити родитељима да и код куће кроз овај едукативни садржај, вежбају и уче са децом.

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 10. јун 2018, 21:06)
anonymous [нерегистровани]

Izvrsno!!!

Bravo mladosti srpska i mlade pametnice. Jaaako se radujemo vasem uspehu. Svako dobro i dalje samo tako.