Почела сезона купања на отвореном базену у Нишу

На базену Чаир у Нишу почела је купалишна сезона. Уколико лето буде слично прошлогодишњем, у Спортском центру Чаир очекују и посећеност на нивоу прошлогодишње, када је било рекоредних 80.000 купача у сезони.

Иако радним данима у преподневним сатима на базену Чаир нема гужве, за само три дана ту је било више од три хиљаде купача, што је, кажу, добар почетак купалишне сезоне.

Многи су једва чекали отварање, и долазиће кажу свакодневно. Вода је топла, ту је и тобоган а, како кажу, недостаје само скакаоница.

У новој сезони, сем о садржајима мини-аква парка, посебно се водило рачуна о безбедности на базену - и што се тиче заштите од сунца и, нарочито, од поверђивања, што се претходних година догађало.

"Ове године има више од 2.000 квадратних метара хладовине на базену", истиче Жан Стефановић, помоћник директора Спортског центра Чаир. "Купили смо и 150 нових лежаљки, па сада има 250 лежаљки које су бесплатне."

Решен је проблем преливних пластика, каже Драган Богојевић, управник купалишног комплекса:

"Комплетно су сви базени под новом преливном пластиком, тако да неће бити пуцања, оштећења и повређивања."

Купачи углавном поштују правила, па за спасиоце нема много посла, каже Милан Марковић: 

"Ретко има било каквих проблема, купачи су одлични. Придржавају се реда, сллушају кад их упозоримо, и углавном се заврши на првом упозорењу."

Овде напомињу да цене нису мењане две године, од отварања аква-парка - дневна карта је 300 динара, односно 100 и 150 за предшколце и пензионере, а у случају кише карте важе за затворене базене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се