Параћин: Купљена кућа са окућницом за сиромашну породицу

Општина Параћин је, у сарадњи са Центром за социјални рад и сродницима Радивојевића, купили су комплетно сеоско домаћинство у Трешњевици за ту четворочлануу породицу.

Радивојевићи сада имају пристојан кров над главом. Први пут у животу имају воду, струју и окућницу од 12 ари. Имају нов живот.

"Већи плац, веће све, двориште, можемо да се бавимо мало и баштом, да држимо нешто од стоке и живине", каже Саша Радивојевић. "Много нам је боље него тамо кад смо били."

До сада су живели у 12 квадрата, у условима недостојним човека. 

"Двадесет година смо живели у једној соби", каже Јован Радивојевић. "Сад како смо дошли овде много је боље. Имамо струју, воду, све, имамо просторије имамо комоцију."

Сеоско домаћинство купљено за ову породицу коштало је шест хиљада евра, а сада предстоји реновирање и уређење.

У Општини Параћин сматрају да је то један од добрих начина да и остале породице у стању социјалне потребе добију своје куће.

"Купили смо и уз помоћ донатора и уз помоћ Општине, преко Центра за социјални рад објекат, имање практично сеоско за породицу која је живела у заиста веома тешким условима", истиче Саша Пауновић, председник Општине Параћин. "И ево, они су коначно решили те своје стамбене проблеме."

"Ово је прави пример како кад се сви удружимо и прави начин како кад се сви удружимо да се породици помогне", рекла је Биљана Миленовић, директорка Центра за социјални рад.

Акција се наставља, јер има још породица које живе у веома тешким условима и потребно им је хитно збрињавање. Уколико и родбина угрожених делом помогне, брже ће стићи до новог дома.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 07. јун 2018, 12:47)
anonymous [нерегистровани]

Svaka cast

Eto primera u praksi kako se moze za malo novca (6000 hiljada evra) resiti ogroman problem za tu porodicu. Treba se baviti stvarnim problemima ljudi, svakoga dana, na svakom mestu. Tako bi nam svima bilo bolje i bili bismo svi mnogo zadovoljniji i srecniji.