Обновљају се три школе у трстеничкој општини

У реконструкцију три основне школе у трстеничкој општини уложено седамдесет милиона динара.

Поред бројних инвестиција у комуналну и путну инфраструктуру, средствима Канцеларије за управљање јавним радовима Републике Србије у трстеничкој општини реновирају се три основне школе. 

У комплетну реконструкцију Основне школе "Свети Сава" у Пејовцу недалеко од Трстеника  уложено је 46 милиона динсра.

Ученици су задовољни што ће имати боље услове за рад, а кажу да им је недостајала фискултурна сала где осим часова физичког могу да се припремају за такмичења.

Поред лепшег изгледа, школа ће задовољавати и највише стандарде енергетске ефикасности, а урађени су и нови санитарни чворови. Свака учионица имаће интернет.

"Сигурно је да ће школа бити светлија, топлија и да ћемо имати боље услове за рад и наша деца биће задовољнија да раде у школи која делује као нова", истиче директорка школе Гордана Асентић. 

Основна школа "Свети Сава" у Пејовцу, основана пре тридесет година, има 298 ученика и има неколико подручних одељења у околним селима.

"У интересу нам је да овим пројкетима створимо и додатни мотив ученицима, наставницима и родитељима да виде своју будућност у нашој општини", каже Александар Ћирић, председник Општине Трстеник. "Ми имамо велику вољу да стварамо, градимо, обнављамо школе што ће додатно значити свим нашим грађанима да препознају Трстеник као лепше место за живот."

У току је адаптација још две школе у овом крају - "Миодраг Чајетинац Чајка" и "Јован Јовановић Змај" у Старом Трстенику. У наредној фази за реновирање образовних установа уложоће се још сто милиона динара.

број коментара 0 пошаљи коментар