Представљање Развојног програма ЕУ ПРО у Шапцу

У току је јавни позив Развојног програма ЕУ ПРО, за доделу бесповратних средстава предузетницима. Пројекат је прво представљен у Шапцу.

Шабац је први град у којем је представљен јавни позив Развојног програма ЕУ ПРО намењен предузетницима. За бесповратна средстава могу да конкуришу предузетничке радње, микро и мала предузећа која се баве производњом или пружањем ИТ услуга.

Она која су основана у последње две године, могу да добију између десет и 20 хиљада евра. А за привреднике који послују дуже од три, а највише пет година, појединчна вредност пројкета износи од 10 до 50 хиљада евра.

Предузећа морају бити већински у домаћем приватном власништву, да имају остварену добит на крају прошле године и измирене све обавезе према држави. Новац се првенствено додељује за набавку опреме.

"Имам предузеће које се бави прављењем одевних предмета од текстила, дечје гардеробе, моја идеја је када сам чула ЕУ ПРО у Шабац, јесте да унапредим своју производњу, односно да убацим производе које до сада нисмо радили", каже Марија Милутиновић.

Милош Мирковић, предузетник из Шапца, нада се да ће добити та средства: "Сваком младом предузећу је то потребно. Бавим се производњом кошница и рамова."

"Оно што је важно, не само да ће ова предузећа да запосле људе из своје локалне заједнице, већ да они послују друштвено одговорно. Критеријуми на основу којих ћемо процењивати предлоге пројекта укључује и те аспекте, да ли запошљавају жене, да ли запошљавају мањине", објашњава Оливера Костић, менаџерка сектора за мала и средња предузећа ЕУ ПРО.

Јавни позив развојног програма, отворен је до шестог јула, а за ту намену ЕУ је наменила 4,5 милиона евра.

Пројекат се спроводи у 99 градова и општина, а у наредне две седмице биће представљен у још девет градова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво