Без одлуке о стечају Српске фабрике стакла

У Привредном суду у Крагујевцу ни 5. јуна није донета одлука о стечају Српске фабрике стакла. Председник Привредног суда Бранислав Јововић одложио је доношење одлуке и ново рочиште заказао за 2. јул, због нових доказа који нису били разматрани у претходним поступцима.

Испред зграде суда поново су протестовали отпуштени радници Српске фабрике стакла који  захтевају да буду враћени на посао.

Рочиште је трајало више од два сата и ово је други пут да се одлаже због нових доказа, рекла је Виолета Костић, отпуштена радница Српске фабрике стакла:

"Затражено је да се саслуша Слободан Спасојевић, бивши газда фирме "Вексилум Балкан" која је основана прошле године са 1.000 динара капитала и отерала Српску фабрику стакла у стечај за 47 милиона евра, сви ми знамо да је то потраживање измишљено и чекамо исход." 

"Сви отпуштени радници тужили су Српску фабрику стакла за поништење решења о отказу, у Параћину је донета пресуда да се у у року од осам дана враћамо на посао", додала је Костићева.

Ово је пети пут да Привредни суд у Крагујевцу одлучује да ли има услова за отварање стечаја у параћинској Стаклари покренут на предлог чачанске фирме "Вексилум Балкан", која од Стакларе потражује више од 47 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво