Без одлуке о стечају Српске фабрике стакла

У Привредном суду у Крагујевцу ни 5. јуна није донета одлука о стечају Српске фабрике стакла. Председник Привредног суда Бранислав Јововић одложио је доношење одлуке и ново рочиште заказао за 2. јул, због нових доказа који нису били разматрани у претходним поступцима.

Испред зграде суда поново су протестовали отпуштени радници Српске фабрике стакла који  захтевају да буду враћени на посао.

Рочиште је трајало више од два сата и ово је други пут да се одлаже због нових доказа, рекла је Виолета Костић, отпуштена радница Српске фабрике стакла:

"Затражено је да се саслуша Слободан Спасојевић, бивши газда фирме "Вексилум Балкан" која је основана прошле године са 1.000 динара капитала и отерала Српску фабрику стакла у стечај за 47 милиона евра, сви ми знамо да је то потраживање измишљено и чекамо исход." 

"Сви отпуштени радници тужили су Српску фабрику стакла за поништење решења о отказу, у Параћину је донета пресуда да се у у року од осам дана враћамо на посао", додала је Костићева.

Ово је пети пут да Привредни суд у Крагујевцу одлучује да ли има услова за отварање стечаја у параћинској Стаклари покренут на предлог чачанске фирме "Вексилум Балкан", која од Стакларе потражује више од 47 милиона евра.

број коментара 0 пошаљи коментар