Завршена реконструкција Медицинске школе у Шапцу

Завршена је реконструкција зграде Медицинске школе "Др Андра Јовановић" у Шапцу. У објекту који је изграђен пре скоро осам деценија, све учионице су преуређене, а школа је добила 250 квадратних метара новог простора.

Све учионице имају нове ђачке клупе и интернет, реконструисанe су водоводна и електрична мрежа, и постављена лед расвета. Нове просторије у поткровљу олакшаће организацију наставе.

"Срећни и задовољни што смо отворили нову зграду, у којој смо добили 250 метара квадратних новог простора, и апсолутно ново све, од крова до пода са протипожарном заштитом, интернет системом и свим оним што је важно да образовно-васпитни рад буде врхунски", истиче директорка школе Биљана Ђукнић. "Увек смо се трудили да будемо квалитетни, а сада ћемо бити мотивисани да постижемо још боље резултате у овако дивном амбијенту."

У прошлој години, у реконструкцију око четири стотине објеката, држава је уложила четири милијарде динара, навео је министар просвете Младен Шарчевић, који је отворио реновирану зграду школе:

"Ове године мислим да ће се то премашити, али остаје да се ради и даље. Ми имамо добре фондове сада када је опремање школа за дигиталне потребе, тако да ту имамо независне тендере које у току лета радимо. Пример ове школе је не само пример добро одрађене реновиране зграде, него пример доброг рада прегаошког, високих екстерних оцена, једне харномије у колективу и квалитета који је са свих страна видљив. Медицинска школа у Шапцу, је сам врх ових врста школа у Србији."

Радови на реконструкцији школске зграде почели су у септембру прошле године. Школа је сама финансирала куповину намештаја.

 

број коментара 0 пошаљи коментар