Реконструкција железничке станице у Лозиници

Након 13 година од обустављања путничког железничког саобраћаја кроз Лозницу, у том граду је, упоредо са радовима на прузи ка Шапцу и Брасини, почела и реконструкција Железничке станице.

На згради Железничке станице изводе се радови на реконструкцији крова и фасаде. Завршетак је најављен за краја јуна, када ће ова зграда поново, кажу, бити једна од најлепших у граду.

Први путници после 13 година, у реконструисаној згради Железничке станице, карту до Београда или Шапца моћи ће да купе раније него што је првобитно најављено - у Железницама Србије, кажу да ће путнички возови из Лознице кренути већ око 1. августа.

Радови на реконструкцији 24 километра пруге од Лознице ка Шапцу одвијају се брже него што је планирано. Вредност радова на прузи је око 360 милона динара.

Лозничани кажу да са настрпљењем очекују возове и да се надају да ће превоз бити јефтинији.

До сада су теретни возови овом пругом ишли десет километара на час, а од првог августа брзина путничких возова биће 80 километара на час. До Београда ће се убудуће из Лознице возом стизати за нешто више од два сата, а до Шапца за 45 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво