Лозничани се расхлађују на Дрини, лекари саветују опрез

Многи грађани, упркос упозорењима, одлазе на неуређене плаже тражећи спас од врућине. Велики број Лозничана не поштује савете лекара и купа се у реци Дрини, која је брза и хладна.

Упркос упозорењима, многи грађани, а посебно деца без знања родитеља, одлазе на неуређене плаже.

Препорука је да се освежење потражи на отвореним базенима, где о безбедности посетилаца брину спасилачке, редарске и лекарске службе.

Велики број Лозничана не поштује упозорења лекара, а то се најпре односи на оне који спас од врућина траже на реци Дрини.

Дрина је позната као брза и хладна река, која нажолост сваке године однесе неколико људских живота.

Плаже крај Дрине, али и корито те реке, бар што се тиче њеног тока у овом делу Подриња су неуређене, спасилаца нема, па су купачи уколико дође до незгодне и опасне ситуације препуштени сами себи.

Родитељи на Дрину често доводе и децу, због чега је неопходно повести посебнан опрез. Купача на овој реци било је и претходних дана.

"Сезона купања на Дрини је почела, има већ десетак дана, значи људи се купају већ увелико, топло време је измамило народ, пролазили су јуче са чамцима, Дрина као Дрина хладна као и обично, као и увек," каже Милош Ђуричић, из Лознице.

"Због велике разлике у температури ваздуха, и због велике разлике у температури воде требало би нарочито да се обрати пажња како код млађих људи, тако и код старијих, морам да напоменем да све хроничне болести уколико доживе тај температурни шок, ако загрејани уђете у хладну воду, последице могу бити тешке," упозорава доктор Небојша Лукић, специјалиста ургентне медицине.

Главни савет лекара, како кажу, јесте да у воду не треба улазити без претходне припреме, а 16. јуна купалишна сезона почиње и на градском базену, који је трентуно најбезбедније место у Лозници за спас од врућина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво