Нови мост код Ражња

На Ражањској реци отворен је мост на месту старог, који је урушен у мајским поплавама 2014. године. Мост је грађен тзв. шведском методом, први пут примењеном код нас.

Не пролази кроз насеље, користи се повремено, али је неопходан житељима Мађара и Маћије, који преко реке имају шуме, и заљубљеницима у лов и природу.

"После 4 године можемо опет колима преко моста до излетишта Варница. Мост је за нас значајан јер смо морали тракторима да прелазимо преко набујале воде, када смо ишли у планину по дрва", кажу мештани.

Нови мост изграђен је шведском методом која, по речима извођача, има значајних прености у односу на класичну методу израде армирано бетонских мостова, И за који је гаранција сто година.

"Реч је о једноставној градњи, трошкови су јефтинији за 30 -40% од класичне методе, гради се за кратко време - овакав објекат гради се 10-12 дана, може се радити у свим временским условима", објашњава Драган Радулац, изводјач радова

Мост је за општину Ражањ - предуслов за развој излетничког туризма.

"Општина Ражањ ће пуно урадити -планирамо изградњу излетишта са свим пратећим садржајима", обечава Добрица Стојковић, председник Општине Ражањ.

 Радове вредне 6 милиона динара финансирла је Канцеларија за управљање јавним улагањима.

 

број коментара 0 пошаљи коментар