Почео Међународни сајам привреде у Суботици

У суботичкој Хали спортова отворен је 12. Међународни сајам привреде. До суботе се представља 180 излагача из седам земаља региона.

Привреда Севернобачког региона последње три године бележи позитивне трендове у спољнотрговинској размени, чуло се на свечаном отварању Сајма.

"У синергији града, привредника и коморе, у прошлој години остварили смо две милијаде долара промета са иностранством, радили смо са сваком државом из Европске уније са суфицитом", нагласио је Слободан Војиновић, в. д. директора Регионалне привредне коморе.

Локална самоуправа посебну пажњу посвећује развоју туризма на Палићу, а та привредна грана је у фокусу овогодишње манифестације.

У току су јавна улагања у постојеће објекте на Палићу, како би се повећала њихова атрактивност и функционалност, рекао је Богдан Лабан, градоначелник Суботице:

"Приоритет у инвестирању у развој Палића има приватни сектор. У току су разговори са потенцијалним инвеститорима, заинтересованим за улагање у изградњу хотела са велнес садржајима. То је садржај који у овом тренутку недостаје Палићу."

Туристички посленици из региона показују велико интересовање за српско тржиште.

"Нама у Морахалому јако је важно српско тржиште јер највише гостију нам долази из Србије. Зато нам је битан и наступ на сајмовима у Суботици, Новом Саду и Београду", истиче Чаба Пакши, из Бање "Ержебет" Морахалом, Мађарска.

"Ви дођете на више дана и то нам се допада", каже Томаж Рогељ, директор Туристичке организације Бледа, Словенија. "Ми бисмо желели да гости остану дуже како бисмо им показали оно што имамо."

Улаз на суботички Сајам привреде који траје до суботе је слободан, а посетиоци који попуне анкету могу да очекују и вредне награде. 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво