Изложба Драгослава Хусара у Панчеву

Панчевачки уметник Драгослав Хусар познат је, пре свега, по акварелима. Изложба у Градској библиотеци представља осврт на његов вишедеценијски рад.

Драгослава Хусара Панчевци знају као једног од најбољих и најпознатијих акварелиста, и веома плодног сликара, који већ деценијама ствара и заузима важно место на домаћој уметничкој сцени, иако није имао академско образовање.

Већина његових дела су пејзажи, забележени у граду у коме живи, али и на многобројним путовањима. На изложби у Градској библиотеци Панчево, између осталих, препознатљиви су предели Ђердапске клисуре и Свете Горе, где је својевремено боравио.

"Ја сам човек који воли аквареле. То је вода, небо и земља", каже Драгослав Хусар. "Мени је јако драго, дивна публика ме је препознала."

Осим акварела, на којима је представљена природа у различитим годишњим добима, без присуства човека, на изложби су представљени и Хусарови цртежи.

У књизи о сликарима двадесетог века у Панчеву заступљен је и Хусар, истиче публициста Владимир Валешински:

"Он је дао велики допринос. Ове слике су из скорашњег, али и ранијег периода. Ту су и његови цртежи, где он показује велико мајсторство и искуство."

Драгослав Хусар је познат и као учесник многобројних ликовних колонија. Имао је преко 300 колективних и око 60 самосталних изложби и члан је Удружења ликовних уметника Војводине.

број коментара 0 пошаљи коментар