Едукативне радионице за незапослене у Шапцу

Скоро петина, од приближно девет хиљада Шапчана који траже посао, има мање од 30 година. Како би лакше дошли до посла, Министарство за рад, Национална служба за запошљавање и привредници, организовали су тродневне едукативне радионице за младе.

Милош Грујчић из Шапца завршава Високу здравствену школу струковних студија и активно тражи посао. Жеља му је да ради као финтес тренер, или комерцијалиста.

"Од радионице очекујем да ћу унапредити своје вештине, знања. Једнако су ми важне у фитнесу, и генрално у комецијали, односу са људима, крајним корисницима тих услуга", каже Милош Грујчић из Шапца.

Поред младих који траже посао, радионице су прилика и онима који већ раде, да усаврше своје знање и напредују.

"Већ сам запослена, и волела бих да после ове радионице напредујем у послу", наглашава Марија Петровић из Шапца.

Уз образовања, за запослење неопходне су животне и пословне вештине које се стичу на овај начин, наводе предавачи.

"Оно што мене радује је тај тренд да млади све више препознају да је могуће успети ако имаш добру идеју, да је могуће успети кад имаш образовање, али и када га немаш, доказ за то су лјуди који имају низак ниво образовања, ауспешни су у бизнису", сматра Милица Бојић.

После тродневног предавања, полазници добијају cертификат. Од 700 младих који су прошле године учествовали на радионицама, више од стотину добило је посао.

број коментара 0 пошаљи коментар