Ваљево планира изградњу два велика цевовода

За кредит Европске инвестиционе банке и бесповратна средства из европских фондова заинтересовано је четрдесет локалних самоуправа. Ваљево ће конкурисати за средства за изградњу два регионална цевовода.

Један од пројеката је цевовод дужине осам километара чија је вредност око 4,5 милиона евра, којим би се сирова вода из акумулације Ровни дистрибуирала до Фабрике за прераду воде.

Други пројекат, вредан милион и по евра, Дивци - Мионица биће дуг  6 километара.

У Ваљеву, након сусрета са представницима Европске инвестиционе банке и Канцеларије за јавна улагања, верују да ће добити средства.

"Људи из канцеларије су веома задовољни овим средствима које смо до сада употребили а која су нам они наравно дали", каже Слободан Гвозденовић, градоначелник Ваљева. "У овом случају они су били врло знатижељни што се техничких детаља тиче, али такође и оних детаља који се тичу економске оправданости целог пројекта. Мислим да ће они то сагледати на прави начин и донети одлуку која ће бити повољна за нас. Ваљево је међу три до пет локалних самоуправа за које су заинтересовани."

Према речима Зорана Митровића, директора ЈП "Колубара" Ваљево, представљени су пројекти за које имамо техничку документацију, за које поседујемо уредну грађевинску дозволу, за које поседујемо пројекат комплетан и који би могли да се граде одмах по одобравању тих средстава. Аплицирали смо и тражили укупно 6 милиона евра за пројекте за које имамо уредну техничку документацију."

Митровић каже да су задовољни оним што су видели и верују да ће се наћи међу фаворитима за добијање средстава.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво