Мионица, домаћини редовном госту приредили забаву

У домаћинству Милутина и Милесе Јовановић у косјерићком селу Мионица, једном од зачетника сеоског туризма у том крају, већ три и по деценије, смењују се гости из земље и иностранства. И мада је код Јовановића први пут стиго случајно, Драгољуб Димитријевић из Београда, с временом је постао њихов редован гост коме су домаћини поводом одласка у пензију, приредили дружење са пријатељима и родбином.

Сусрет са њима, сада је сусрета са блиским пријатељима,  које је стекао током 40-так гостовања у Мионици. Као први пут, тако и  сада, када је стигао с посебним разлогом, сваки боравак у селу, почиње у природи, уз специјалан, дрвени штап и фото-апарат.

"Природа је божанствена. Људи су љубазни, пристојни, труде се да нама гостима угоде. Онда сам и ја веровато навикао се на њих, они на мене и тако дружимо се већ годинама", каже Драгољуб Димитријевић из Београда.

За две и по деценије колико је прошло од првог гостовања, упознао је сваки пут, сваку ливаду, реку, пропланак, али и домаћинства, у не тако блиском окружењу Јовановића који су му, на свој начин, честитали одлазак у пензију.

"Навикао сам на људе овде, они мене знају, већ сви мештани. Моји домаћини Милеса и Милутин су ми рекли, доведи људе овде да се мало погостимо да прославимо то", каже Димитријевић.

Милутин Јовановић, домаћин из Мионице, каже да је он то  заслужио и више од овога. "Не знам како сам другачије могао да му се одужим, не само због мене, него због целог села, Месне заједнице, њега сви знају. Не знам коме није нешто чинио", каже Јовановић.

"Зову га, поправи машину, поправи фрижидер. Нама све види где шта фали, он то спроведе, уради",каже домаћица Милеса Јовановић.

После овог, слављеничког, Драгољуб ће, каже, сада без ограничења због пословних обавеза, резервисати нови боравак, јер у домаћинство Јовановића, капацитети су већ попуњени за предстојећу, летњу сезону.

број коментара 0 пошаљи коментар