Други конкурс НАЛЕДА-а и РТС-а за шампионе локалног развоја

НАЛЕД и Радио-телевизија Србије, уз институционално покровитељство Министарства државне управе и локалне самоуправе и у партнерству са Развојном агенцијом Србије, покрећу други конкурс за избор најбољих пракси у раду локалне самоуправе и награду Шампиони локалног развоја 2018/19.

На конкурсу ће бити изабрано десет општина и градова - пет шампиона и пет вицешампиона локалног развоја.

Право учешћа имају све локалне самоуправе у Србији које могу да конкуришу за награду у највише две од пет такмичарских категорија (једна пријава по категорији): привлачење инвестиција, подршка привреди, сервис грађана, ефикасна управа, промоција туризма и културе.

Пријаве треба доставити на одговарајућем формулару (објављен на сајту Наледа), заједно са пратећом документацијом, на мејл: sampioni@naled.rs, најкасније до 12. јуна 2018, при чему величина мејла не треба да прелази 10 мегабајта. 

Шампиони и вицешампиони локалног развоја за 2018/19. биће проглашени на свечаности крајем јуна у присуству ресорног министра, лидера државних и међународних институција, привреде, локалних самоуправа и медија, а најбоља решења ће бити додатно промовисана на националном нивоу у сарадњи са Радио-телевизијом Србије.

Награду Шампиони локалног развоја НАЛЕД и РТС су установили 2013. године са циљем да препознају и промовишу примере најбоље праксе у раду локалних самоуправа на које друге општине и градови у Србији могу да се угледају.

Детаљније информације о пропозицијама конкурса и формулар пријаве објављени су на сајту: www.naled.rs. 

број коментара 0 пошаљи коментар