Међународно такмичење соло певача у Крагујевцу

На првом Интернационалном такмичењу соло певача "Радмила Бакочевић" у Крагујевцу учествовали су певачи из Русије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије.

Педесетак младих оперских солиста, средњошколаца и студената, талентованих и школованих гласова, такмичило се титулу најбољег у Свечаној сали Ректората крагујевачког Универзитета.

Педесетак младих оперских солиста, средњошколаца и студената, талентованих и школованих гласова, такмичило се за титулу најбољег у Свечаној сали Ректората крагујевачког Универзитета.

"Ниједан кандидат није био испод нивоа који заслужује управо професорка, што је најважније до сада", истиче мр Војислав Д. Спасић, ванредни професор ФИЛУМ-а.

На крају такмичења, најбољима је награде уручила председница жирија Радмила Бакочевић.

Лауреат фестивала је Београђанка Милена Дамњановић. Маја Павковић, студенткиња треће године соло певања у Крагујевцу, и Мина Николић, ученица лесковачке Средње музичке школе "Станислав Бинички" освојиле су златне медаље као прве у својим категоријама.

"Мени пуно значи ова награда јер ми даје мотивацију да идем даље, спремам за соло певање за факултет", рекла је Мина Николић.

Златом се окитило још једанаесторо такмичара.

Проф. Радмили Бакочевић додељено је признање за животно дело и златна плакета Центра за неговање традиционалне културе "Абрашевић":

"Ја сам поносна на своју децу која су врсни педагози, то се види по такмичењима која се одржавају, репертоар Београдске опере."

Оперска дива, чије име носи такмичерње соло певача, основала је Студијску групу а касније и Катедру за соло певање Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, чији су угледни професори њени некадашњи студенти.

број коментара 0 пошаљи коментар