Мештани старопланинских села протестовали на Коридору 10

Мештани тринаест старопланинских села организовали су протест на Коридору 10 код Пирота, јер им је изградњом ауто-пута пекинута веза са имањима и са регионалним путевима ка Нишу и Зајечару. Због тога су принуђени да користе околни, 12 километара дужи пут.

Своје проблеме мештани старопланинских села предочили су данас представницима јавног предузећа Коридори Србије и локалне самоуправе. Они захтевају изградњу директне везе са регионалним путевима ка Нишу и Зајечару.

"Овог тренутка, кад бих хтео да идем за Ниш, треба дванаест километара више да пређем. Морамо да идемо до Пирота па назад", објашњава Томислав Панчић, председник МЗ села Темска. "Ово је најкраћи пут до Пирота, до Ниша и на алтернативни пут. Ми управо то и тражимо."

"Не могу да уђем у њиву. Нити могу да прскам нити да окопавам, ни да окосим", истиче Зоран Тошић из Сопота. "Сутра ћу дрва да оберем тамо, не могу да их дотерам."

"Одсекоше овај пролаз, а њиве су зарасле у коров", каже Миодраг Ћирић. "Не можемо да одемо да опрскамо и окопамо."

У Јавном предузећу Коридори Србије кажу да су још пре неколико месеци изменили план и предвидели изградњу нове везе са регионалним путевима Пирот-Ниш и Пирот-Зајечар.

"Коридори Србије су већ спровели јавну набавку. Изабрали смо најповољнијег понуђача. Издрадили смо идејни пројекат ове петље која је недостајућа", каже Зоран Бабић, в. д. директора ЈП Коридори Србије. "Сада идемо у процедуру избора најповољнијег понуђача, односно извођача радова и ову петљу ћемо имати изграђену до краја ове године."

Надвожњак ће бити изграђен, тврди Милан Поповић, председник СО Пирот: "То је најбитније, а мештани морају мало да буду стрпљиви."

Следећег четвртка у Пироту ће бити одржан нови састанак представника мештана и Коридора Србије, како би били решени и проблеми приступа локалним и атарским путевима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи