Вршац оправдао титулу шампиона локалног развоја

На националном конкурсу, који су 2013. године спровели НАЛЕД и Радио-телевизија Србије Вршац је проглашен једним од шампиона локалног развоја у области промоција инвестиција, а технолошки парк најуспешнијом индустријском зоном у Србији.

Чини се да је назив шампиона локалног развоја Вршац оправдао и две године након заслужене титуле. Технолошки парк ради пуним капацитетом, задовољни су и инвеститори и 2.000 Вршчана који су ту нашли запослење.

"Ово је можда најбољи пример сарадње локалне самоуправе и привреде, јер се на овај начин показало колико успешно може да буде када се заједнички ради на пројектима", истиче Мирослав Ступар, члан Градског већа задужен за привреду. "Овај пројекат технолошког парка је реализован са неких 3,5 милиона евра, потпуно је уређена инфрструктура, и ево дошли смо до тога да је данас ова зона потпуно попуњена и да практично нема више слободног места."

Међутим, има још заинтересованих инвеститора, због чега су у градској управи донели одлуку о изградњи још једне индустријске зоне у Вршцу.

"Ми ћемо као локална самоуправа највише допринети ставарњу повољног привредног амбијента на тај начин што ћемо уложити не само у изградњу и инфрструктурно опремање нове  индустријске зоне Север већ и у инфрструктурно опремање читавог града, комунално опремање улагањем у путеве и саобраћајнице", рекла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца. "То су услови који су инвеститорима важни и на тај начин их можемо привући у што већем броју."

Велики бенефит у целој причи пружа и то што Вршац има активну канцеларију за локални економски развој. Ефикасна бирократија и брзо издавање дозвола важни су за инвеститоре.

"Обједињавањем и другом систематизацијом послова у оквиру локалне самоуправе и градске куће успели смо да направимо да све оно што грађане интересује могу да добију на једној адреси а не да шетају од установе до установе", каже Дејан Сантрач, саветник у Градској кући.

Сви ови нивои уређености и ефикасног рада Вршац данас чине градом пожељним за улагања.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара