Монографија за 40. годишњицу матуре панчевачких гимназијалаца

Једна од најуспешнијих генерација панчевачке Гимназије "Урош Предић"- сто седма - свечаном академијом обележила 40. годишњицу матуре. Они се и даље друже, организују заједничка путовања и помажу једни дугима кад год је потребно.

За себе кажу да су одрасли дечаци и девојчице који нису престали да се друже, јер на тај начин најбоље чувају успомене на ђачко доба.

Да би што више времена проводили заједно основали су и Генерацијски рок бенд 107, имају своје удружење које организује заједничке екскурзије неколико пута годишње, а радо учествују и у разним хуманитарним акцијама.

"Наша генерација је специфична и по томе што имамо и своју химну Има нека тајна веза, која указује на тај специфични генерацијски дух и топлину дружења", истиче Љиљана Синђић. "Имамо и нашу крсну славу Св. Трифуна, која је проистекла из нашег дружења на екскурзијама која се увек заврше уз тамбураше и вино."

Из 107. генерације стасало је много успешних људи који су постали успешни лекари, економисти, правници, инжењери. И не само да су они остали заједно већ су и њихова деца почела да се друже.

"Поред свега тога, наше удружење годинама помаже појединцима, нашим друговима, њиховим родитељима у тешким ситуацијама, а кад је требало помогли смо и нашој гимназији и наставићемо то и даље да радимо", истиче др Зоран Недић. "Желимо да останемо упамћени као једна од најбољих генерација класичне гимназије."

Како би остали упамћени, за четрдесету годишњицу матуре ова генерација је издала и своју монографију.

"То је писани траг о нашем постојању", каже Илија Покрајац. "И не само о нама. Има делова о нашем граду и времену у којем смо живели и како је град изгледао пре 50 година. То је једно сведочанство и цртица о нашем животу и нашој младости."

Прослава матуре је прошла, али ови вечити ђаци панчевачке гимназије наставиће дружење већ на следећој ексурзији, којој се радују као да су и даље у школској клупи.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи