Завршени спортски турнири у прешевском Прихватном центру

У Прихватном центру у Прешеву у мају су одржани турнири у малом фудбалу, стоном тенису и одбојци. Такмичења су одржана у оквиру манифестације коју је, под слоганом "Лопта је округла", организовао Комесаријат за избеглице и миграције.

 

Слађан Стојановић

Три стола за стони тенис у шатору, педесеторо такмичара, две категорије: деца школског узраста и одрасли.

Своје импресије после меча, Авганистанац Мортазе преноси на српском језику - научио га је у школи, са вршњацима из Прешева:

"Ја играм тенис и ја играм лепо, треће место сам."

Стони тенис је повезао три Прихватна центра, Врање, Бујановац и Прешево. Сви центри имају столове, опрему за тенис, шансе су подједнаке.

Лукмани, Авганистанац, дошао је из Врања да игра стони тенис:

"Пре неки дан пријатељи су ми рекли да је овде турнир, дошао сам из Центра у Врању и сада играм."

"Захвалан сам свима из кампа", истиче Иранац Аштан, "љубазни су и организују нам овакве спортске манифестације."

Играли су и мештани, запослени у Центру, Комесаријату за миграције, невладином сектору. Најбољи су добили пехаре и медаље, спортску опрему.

Иван Филиповић, из Комесаријата за миграције и избеглице, сматра да је то начин и да се "стони тенис развије као спорт":

"Нарочито на југу Србије где баш није толико развијен, али трудимо се да што боље организујемо овај догађај, да би деца била задовољна, као и мигранти."

Србија бележи благи пад броја миграната. Према подацима Комесаријата за избеглице и миграције, тренутно их је око три и по хиљаде и мало њих затражи азил.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво