Дубочица и Партизан играли за Радоша Церовића

Ветерани Партизана и Дубочице синоћ су у Лесковцу одиграли меморијалну утакмицу у сећање на Радоша Церовића, јунака са Кошара који је погинуо пре двадесет година.

Припаднике легендарне 63. падобранске бригаде дочекује као најрођеније. На стадиону Дубочице Драгоје Церовић и мајор Владимир Стојановић евоцирају сећања на Драгојевог сина Радоша који је пре двадесет година херојски погинуо на Кошарама.

Био је талентован фудбалер уписао је факултет у Београду али му је одбрана отаџбине била на првом месту. Две деценије касније њему у част фудбалска утакмица да се Радошево дело никад не заборави.

"Изузетно много значи за породицу", каже Радошев отац Драгоје. "Живот иде даље, и морамо да се боримо. Ево видим да публика стиже у великом броју и то мени и мојој породици даје подстрек."

"Наша обавеза као падобранаца и уопште Војске у целини јесте да гајимо сећања на све погинуле другове", нагласио је мајор Владимир Стојановић, из 63. падобранског батаљона.

Радош је волео Дубочицу а свим срцем навијао за Партизан. Његови другови са којима је играо и некадашњи навијачки идоли на утакмици која је за све присутне била више од игре.

"Ова иницијатива је кренула од нас играча који смо били са Радошем у екипи и то ће код нас вечно да траје", истиче Зоран Митровић из ФК Дубочица.

Раде Залад, из ФК Партизан, каже да је емоција много и нада се да ће ово бити једно лепо дружење и једна лепа утакмица.

У лесковачкој Дубочици су поносни што су имали фудбалера и пре свега човека какав је био Радош. Утакмица са ветеранима Партизана је само почетак.

Наредне године на стадиону ће бити откривена и спомен-плоча Радошу Церовићу, а овакво окупљање ће постати традиција. Због генерација које долазе које треба да знају на кога могу и морају да се угледају.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи