Вежбе јединице цивилне заштите у Овчар Бањи

Чачански градски штаб за ванредне ситуације и ове године је организовао здружену методску показну вежбу спремности за спасавање људи, материјалних добара и околине у кризним ситуацијама. Посебан сегмент вежбе било је и спасавање на води.

Подручје Овчар Бање није случајно изабрано за локацију вежбе. Протеклих година на том подручју било је спасавања али и страдања планинара, саобраћајних незгода, поплава и других екстремних ситуација које захтевају брзу и стручну интервенцију.

"На овој падини изнад нас сто десеторо деце из Лазаревца је спасавано током једне новембарске ноћи, тако да је сам локалитет интересантан везано за догађаје у којима учествују сви они припадници различитих служби који учествују у заштити и спађавању овог становништва" каже Драгиша Броћић, начелник Одељења за ванредне ситуације у Чачку

Током четрдесетак минута вежбе приказано је спасавање путника заглављеног у аутомобилу поред воде и у води. Такође је приказана евакуација угрожених у шумском пожару близу реке. На истом задатку нашле су се јединице цивилне заштите, сектора за ванредне ситуације, ватрогасци, хитна помоћ , рониоци и грађани.

"Све ово што радимо је у суштини део превентивних активности са циљем да градски штаб буде један уигран, јединствен, добро увежбан тим са разрађеним системом руковођења, комадовања", Мирослав Вукосављевић, командир вежбе.

"Ми нисмо спремни само за елементарне непогоде већ и за техничко технолошке удесе и друге изазове и ризике и претње" истиче Братислав Зечевић, начелник Градског штаба за ванредне ситуације.

"Овчар Бања 2018" друга је вежба у којој су учествовале јединице цивилне заштите опште намене. У протеклом периоду град је издвојио значајна средства за њихово опремање а редовно се ради и на едукацији.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво