Недовољно места за смештај гостију Голф центра у Жабљу

Жабаљ је једина општина у Србији, ван Београда, на чијој територији постоји голф терен. Ипак, предности терена површине 45 хектара нису искоришћење за развој туризма јер око Голф центра нема довољно објеката за смештај гостију.

Роберт Савић се голфом бави више од две деценије, почео је на Малти, а сада своје знање као инструктор преноси заинтересованима у Голф центру у Жабљу.

Савић каже да је за почетнике обавеза шест дана тренинга којим се обезбеђује "зелена карта" а успут се уче и основни кодекси понашања у овом спорту:

"Голф је пре свега џентлменска игра, где смо сви ми судије сами себи. Можемо максимално да играмо са четири играча у групи, можемо и сами. И оно што је битно, када играмо - ми нисмо противници један другом него партнери."

За све више гостију који овде долазе недостаје смештај у близини, па користе Зрењанин или Нови Сад.

"Заиста има мало смештаја, и све су преноћошта", каже Марија Чупић, из Туристичке организације Жабаљ. "Само педесетак лежајева имамо у општини, и можемо максимално да сместимо седамдесет људи можемо."

Голф центар у Жабљу је у основи парк, зато је одржавање зелених површина заинтересовала студенте Пољопривредног факултета из Новог Сада да обиђу комплекс на коме и за њих може бити посла у будућности.

"Битно је да се сазна како иду ветрови, стриктна правила сaмог голф терена, тако да ко зна можда сутра и будем неки дизајнер голф терена", каже Вања Вујовић, студенткиња Пољопривредног факултета.

Иако је спорт, уз голф се могу развијати разне друге гране, угоститељство, хотелијерство, али и сегменти пољопривреде, наводњавање, одводњавање и гајење траве.

"Ми имамо посебан начин третирања као и сваки голф терен, односно посебна начин кошења, посебан начин одржавања саме траве у смислу аерација, кошење, храњење", истиче Милица Ошап, директорка Голф центра Жабаљ.

Тренутно у Голф центру Жабаљ раде на градњи још девет терена чиме би постали једини у Србији са 18 рупа, као што је то случај са најпознатијим голф центрима у свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво