Дивље депоније крај Дрине

У Лозници, у непосредној близини Дрине, недавно су се појавиле нове дивље депоније. Градска комунална инспекција је на терену на основу пронађених ушних марки утврдила ко су власници угинулих животиња, а у комуналном предузећу, кажу, да грађани немају разлога да отпад бацају тамо где му није место.

Kрај самог пута који води до обале реке у дужини од скоро једног километра налази се неколико депонија на којима су грађани бацали намештај, грађевински шут, али чак и отпад животињског порекла.

На депонијама се дословно налазе кости угинулих говеда и оваца. Наше камере су забележиле чак и ушну марку крај лобање једне животиње.

Градска комунална инспекција била је на терену, и на основу пронађених ушних марки утврђено је у чијем су власништву биле животиње.

У комуналном предузећу, кажу, да грађани немају разлога да отпад бацају тамо где му није место, и да град има депонију.

Када је реч о угинулим животињама, грађани у том случају треба да се обрате инспекцијским службама које ће животињу сместити у специјализовани контејнер до доласка кафилерије.

Јанко Алексић, директор ЈКП "Наш дом" каже: "Као што се може приметити у овом тренутку обала реке Дрине и путеви поред ње изгледају катастрофално. Ми смо и пре две три године радили катастар дивљих депонија и ових дана га поново ажурирамо и са тим документом ћемо отићи пред градску управу да покушамо заједно да изнађемо могућности да у буџету града добијемо средства како бисмо решили овај проблем. Међутим, без сарадње са нашим грађанима овај проблем се не може решити.

У ЈКП „Наш дом" кажу и да сваке суботе у договору са грађанима организују акције прикупљања смећа, ван редовног одношења смећа које се ради свакондевно.

Потребно је само да им се грађани јаве, јер је свима у интересу да град буде чистији и лепши.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво