Петогодишњем Филипу хитно потребна помоћ за лечење

Филипу је дијагностикован злоћудни тумор на мозгу (meduloblason gradus VI who), са великим бројем метастаза на глави и кичми. Велики тимор је уклоњен операцијом, али су прогнозе лекара веома лоше, а његово стање је горе. Родитељи се надају да ће прикупити неопходних 400.000 евра за лечење у иностранству.

Филип Рикић је рођен 2013. године, a први пут сe пожалио на бол у глави 4. априла 2018. године. До тада је био потпуно здрав без икаквих тегоба. Након прегледа ког педијатра у Дому здравља и Тиршовој, налази су били добри, а лекари су сматрали да је бол последица вирусне инфекције.

Саветовали су да сачекају неколико недеља, па ако се настави главобоља да ураде прегледе код ОРЛ-а, офталмолога и неуролога.

Главобоље су у почетку биле краткотрајне и јаљале се једном дневно, а када прођу он је најнормалније настављао са активностима, међутим из дана у дан су се појачавале.

Родитељи су одлучили да ураде приватно све прегледе које су им лекари препоручили и сви резултали су били добри. Када је рађен ЕЕГ главе била су видљиве блага успорења, али с обзиром да није био миран током прегледа, а да му је моторика била добра, мислили су да сачекају са магнетном, али је на молбу родитеља ипак иста била заказана.

Резултат прегледа магнетном резпонанцом био је веома лош и одмах су их упутили на неурохируршку клинику. Ту су стигли 13. априла, а већ следећег дана Филип је имао прву интервенцију - уградњу шанта због високог притиска у глави. Та интервенција је прошла добро.

Главна операција урађена је 23. априла и тада ми је отклоњен велики тумор. Само два дана након тога, систем је престао да ради, шам се запушио је урађена је ревизија.

Након тога, Филип је престао да говори укочила му се једна страна лица, престао је да гута и потпуно помера леву руку (десну помера помало).

Стање се погоршало, од тада једе на сонду и нема никаквих побољшања. Има јаке болове, трзаје и веома је узнемирен. Разуме све и реагује на гласове.

Филип је пребачен на онкологију како би покушали са хемотерапијама, као једином опцијом, иако је прошло мање времена од операције него што би требало.

Прогнозе лекара су јако лоше, нису утешне нити прихватљиве његовим родитељима. Једина нада је наставак лечења у иностранству, али је за то потребно 400.000 евра.

Родитељима је остало још само да се ослоне на добру вољу и хуманост људи како би помогли да ова прогноза остане пошлост за овог малог дечака. Филип је једино дете, нема брата ни сестру. Иде у вртић, од треће године на енглески, а од октобра и на пливање. Инталигентно је и живахно дете, пуно енергије, воли да слаже лего коцкице а био је најсрећнији док се игра напољу и проводи време са својим братом од тетке.

Помозимо Филипу да победи тешку болест

Уплате на рачун: 

динарски: 205-9011007410810-11
девизни: 9031025448222
IBAN broj: RS35205903102544822295
Комерцијална банка а.д. Београд
Корисник: Филип Рикић
Заступник: Дејан Рикић
Ивана Сарића бр. 6, 11000 Београд, Србија

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи