Арсенијевић остаје ректор, његов син доктор - одлучио Савет Универзитета

Савет Универзитета у Крагујевцу одбацио је упозорење министра просвете и једногласно одлучио да се не поништи докторат Александру Арсенијевићу и да се не разрешава дужности ректор Универзитета Небојша Арсенијевића.

Пред члановима Савета је упозорење министра просвете Младена Шарчевића у којем се налаже Савету да поништи јавну исправу Александру Арсенијевићу и стечено научно звање, јер је докторске студије, како се наводи,уписао супротно одредбама конкурса.

Министарство просвете донело је такође и решење, на основу препоруке Агенције за борбу против корупције, којим се Савету Универзитета налаже да ректора Небојшу Арсенијевића, разреши те дужности, због како је навела Агенција, сукоба интереса.

Председник Савета Универзитета професор доктор Синиша Ранђић рекао је за РТС да су чланови Савета једногласно одлучили да не прихвате налоге Министарства јер се, како каже, није појавио ниједан нови моменат у односу на оно о чему је раније већ одлучивано.

"Ово је сада стигло у форми налога, а сматрамо да једној институцији, као што је Савет било ког Универзитета у Србији, не приличи да подлеже притисцима и да своју аутономију подреди који су их изабрали и у чије име доносе одлуке. Министар Младен Шарчевић је на потезу, он зна шта су му законске ингеренције, па ће вероватно тако и поступити", сматра Ранђић.

Савет је још једном одлучио да не разреши професора доктора, Небојшу Арсенијевића са функције ректора Универзитета у Крагујевцу, јер како се наводи "нису испуњени законом прописани услови" , а да је диплома Александра Арсенијевића "стечена у складу са Законом, Статутом Универзитета и актима и одлукама надлежних органа факултета Медицинских наука".

Да подсетимо, чланови највишег органа Универзитета у два наврата одбацивали су препоруке Министарства просвете, а крајем фебруара ректора Небојшу Арсенијевића поново изабрали на ту функцију, на период од три године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво