Непролазна лепота жене кроз објектив фото-апарата

Душан Љубоја, студент фотографије друге године Високе техничке школе у Новом Саду, приредио је прву самосталну изложбу у Галерији Културног центра у Кикинди.

На изложби је представљено 48 фотографија на којима су осликана осећања три девојке. Љубоја наглашава да инспирацију проналази у  "непролазној лепоти жене и женској природи".

"Седео сам са пријатељицама и разговарао о томе како се оне осећају када су тужне, срећне, радосне, или нечим што их испуњује, какво им је осећање, и дошао сам на идеју да то представим фотографијом, да направим серију фотографија, где ћу показати њихова осећања", објашњава Љубоја, "како их ја видим кроз објектив."

Један од модела била је Александра Станкић:

"Срећна сам кад видим све ове слике и друге девојке које су радиле. Стварно је фантастично. Не могу да верујем да је то тако добро испало."

Изложба је привукла бројне љубитеље фотографије, али и оне којима је фотографија занат.

"Уз помоћ ових девојака које су доста талентоване, очигледно, успео је да уради једну велику и лепу ствар", истиче фотограф Владимир Сретеновић.

Највећи критичар за овог младог уметника је његова професорка, мр Сибила Петењи Арбутина, на чијој класи студира. Коментаришући његов уметнички првенац, истакла је да су жене биле инспирација многима, од самог почетка уметности:

"Ово је врло озбиљан пројекат који је, осим идеје и концепта, око жене, око кога можемо још  дуго да причамо, он развио и тај психолошки и технички аспект, без којег не би, на овако квалитетан начин ујединио, објединио, оваква дела."

Душан има у плану да до краја године Кикинђанима поклони још једну изложбу, а младим уметницима саветује да следе своје снове.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи