Слепи адвокат из Шапца пише књиге

Адвокат мр Слободан Смиљанић из Шапца, и после губитка вида и пола века судске и адвокатске праксе, у осмој деценији и даље ради у својој канцеларији и пише књиге. Нови роман представио је у родном Крупњу.

Шабачки адвокат Слободан Лале Смиљанић после 25 година искуства судије кривичара и укупно пола века правне праксе и даље предано ради у својој адвокатској канцеларији, са несмањеним бројем клијената.

"Имам добру мотивацију за рад и без вида, јер сам у животу научио да човек никада не треба да се преда, каже Лале Смиљанић, адвокат из Шапца и објашњава:

,, Нашао сам себе на тај начин што сам размишљао да би било најбоље да научим да сам радим на компјутеру, на основу мисаоне активности, а не на основу вида, дакле не користећи вид и то сам савладао за тридесет дана.,,

Тако су настале и његове књиге. Најпре ,,На Христовом распећу" о лавовској борби, када је био принуђен на напусти суд , после чега је изгубио вид.

Део праксе преточио је у нови роман о учињеној неправди и једном бику пред чајетинским судом.

Велика помоћ му је супруга Гордана, пријатељ кроз живот и секретарица у послу.

,,Он је диван човек, добар отац, добар муж, добар домаћин. Мени је драго што сам га упознала и што смо 24 године заједно. Трудим се, колико могу, да му помогнем и да му заменим то што он нема,,, наводи Гордана Смиљанић.

Дело шабачког адвоката изузетна је читанка за младе, о историји, истинским вредностима и правди а његов живот мотивација и порука за све који имају здравствени проблем.

,,Да сами себе измене у психичком смислу и да се никад не предају, да увек имају позитивну енергију, да увек буду насмејани, орни за рад и да се баве нечим што је корисно," поручује мр Слободан Лале Смиљанић.

Слободан верује да ће му живот дати прилику да прогледа, да чешће виђа унуке и ужива са супругом, чија му љубав и подршка много значе.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи