Како до безбрижног летовања

Последњих година све више домаћих туриста преко интернета бира место за одмор, смештај и превоз до одредишта, јер је такво летовање јефтиније од аранжмана које нуде туристичке агенције. Уколико имају непријатности током одмора у иностранству, за помоћ се увек могу обратити и конзуларним представништвима Србије.

И ове сезоне већина домаћих туриста летоваће на Егејском или Јонском мору, због, како кажу, бројних предности. Без обзира на то куда путују, немају сви поверења у агенције.

 

"Увек агенције украду један дан, од договорене, па онда полиција тамо интервенисала, ја нисам хтео да изађем, јер сам се држао уговора колико дана", каже један грађанин из Чачка.

Због неког пропуста, домаћа агенција може одговарати пред српским правосуђем. Такву заштиту наши држављани немају уколико нешто пође по злу а одабрали су да летују у приватној режији, кажу представници агенција.

Лука Илић - директор агенције из Београда: "Ако отказујете пут, задржава се педесет посто, ако откажете на дан пута задржава се све. Нема оно да молите агенцију да изађе у сусрет, па људски, тако даље, све то нестаје, постоји само један однос са тим газдом и не постоји никаква правна заштита. Док кад сте у Србији, постоји правна заштита, надлежних органа, наравно, још већа ако је агенција чланица YУТЕ".

Али не могу ни све примедбе и жалбе бити предмет судског спора.

Милка Јованић, власница туристичке агенције из Пожеге: "Била им бука, јер су млади били поред некаквих старијих, нису могли да спавају, па не знам комарци, медузе ..."

Око милион српских туриста сваке године летује у Грчкој, а конзуларна преставништва увек су на располагању да притекну у помоћ уколико затреба.

Синиша Павић, конзул у Солуну: "И апелујемо на све оне који долазе да дођу са исправним документима, са уплаћеним путним осигурањем и са основним информацијама о свом кретању".

Највећи број туриста ужива у одмору без икаквих проблема. Ове године навршава се сто година од завршетка Великог рата, па је то и повод да они који летују у Грчкој обиђу места од историјског значаја за Србију.












Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво