Нова улагања у Матарушкој бањи

Рехабилитациони центар "АГЕНС" у Матарушкој бањи један је од најпознатијих у Србији. И док бања чека приватизацију, ова установа успешно ради и користи воду која је специфична по својим карактеристикама и високом садржају сумпора који највише помаже у рехабилитацији коштано-зглобних обољења, ортопедских и трауматолошких повреда.

Лековита вода богата сумпором и стручна нега коју терапеути пружају пацијентима више од четири деценије привлаче госте из свих крајева земље у Специјалну болницу Агенс у Матарушкој Бањи.

Драгана Маринковић, пацијенткиња из Београда: "Први пут сам овде и стварно сам презадовољна,искрено да кажем све од пријема довде све услуге поготово физикална су одличне,вода поготово".

Момчило Достанић, из Краљева: "Долазим већ трећу годину због проблема са кичмом вода је одлична помажу ми терапије".

Душанка Оровац, из Београда: "Са артиртисом сам јаким теским данас ми је овде први дан,иначе 25 година сам у бањама".

Коришћење лековите воде доприноси бржем опоравку пацијената.

Др Мирјана Ђорђевић, балнеолог: "Тај сумпор у облику водоник сулфида делује на епител кожног омотча, на метаболизам, нарочито имамо добре резултате код лечења псоријазе, реуматских обољења ,патологије кичме,стања након повреде уградње зглобова и ендопротезе, а такође и код женских обољења репродуктивних органа".

Мила Нововић, физиотерапеут: "Осим електротерапије стандари који се спроводе кинези терапије, хидротерапије, ласеро терапије, магнето терапије, ми спроводимо и лимфну дренажу са најновијим апаратом".

До краја године, у Специјалној болници, планирају нова улагања.

Др Горан Костић, директор Специјалне болнице Агенс: "Реконструкцију терапијког базена и санацију крова изнад зграде где се налази терапијски блок,уз подршку министарства здравља и града Краљева средства ће обезбедити Владина канцеларија за управљање јавним улагањима".

Нова улагања побољшаће и услове лечења и рада запослених. У Специјалној болници Агенс имају око 200 лежаја, а осим преко фонда здравственох осигурања, овде често долазе и они који желе да предупреде болести користећи све неопходне третмане и благодети минералне воде, према саветима лекара. 

 

број коментара 0 пошаљи коментар