Четврти разред преко Скајпа, пети у учионици

Теодорина битка почела је пре две године када је откривено да болује од леукемије. Данас се девојчица из Крагујевца, ученица ОШ "Светозар Марковић" успешно опоравља после трансплантације костне сржи на Универзитетској клиници у Франкфурту, вредно учи и прати наставу преко Скајпа.

Од новембра ове школске године Теодора је наставила тамо где је стала - у четвртом разреду - преко Скајпа. Тако сваког дана, на сат или два, зависно од тога како се осећа, учи са својом учитељицом Горицом Димитријевић. Слуша предавања и савете, пише домаће задатке.

"Ово је заиста једно добро дете, добар ђак, веома лепо ради и она је постигла своје другаре,чак се шалимо да ћемо престићи и отићи у пети разред", каже Горица Димитријевић учитељица у ОШ "Светозар Марковић" у Крагујевцу. 

Теодора је чак и док је лежала у болничкој постељи, имала часове и предано учила.

"Учитељица је прихватила да са њом ради индивидуално наставни план и програм", објашњава Татјана Маринковић директорка ОШ "Светозар Марковић" у Крагујевцу. "Она може да прати своју генерацију, вршњаке и да наредног септембра са њима крене у пети разред." 

Теодора се ипак највише радује повратку кући и школи, редовно је у контакту са својим другарима из одељења преко Скајпа и порука.

Теодорини другови су у сталном контакту са њом, дописују се и једва чекају да се врати. Кажу, одбројавају сате до њеног повратка.

Поред свих проблема који су је задесили, она зрачи оптимизмом и даје пример свима који имају неки проблем да се јаком вољом може победити све.

Теодорин повратак крајем следећег месеца сви другари жељно ишчекују.

број коментара 0 Пошаљи коментар