Отворено Хематоонколошко одељење нишке Дечје клинике

У Нишу је, две године од полагања камена темељца, свечано отворено хематоонколошко одељење Дечје интерне клинике, изграђено на иницијативу Националног удружења родитеља деце оболеле од рака.

Отварању прве болнице код нас коју је изградило једно удружење присуствовали су чланови НУРДОР-а, представници Министарства здравља и Клиничког центра у Нишу.

Објекат је површине 750 квадратних метара на два спрата, места има за петаесторо болесних малишана, а свака соба има купатило.

Одељење има дневну собу, кухињу, простор за играње и учење, јер онколошки пацијенти у болницама проводе и по две године. Болница је изграђена и опремљена по европским стандардима, а нарочито се водило рачуна о хигијенским условима.

"Срећни смо, узбуђени и поносни", рекла је Јоланд Корора, председница НУРДОР-а. "Успели смо захваљујући грађанима, донаторима и пријатељима. Четири године мукотрпног рада и неспавања је иза нас. У ову авантуру кренули смо са нула пара и огромном жељом. И успели смо - ево стојимо испред болнице по европским стандардима.

"Добили смо 750 квадратних метара простора, како у НУРДОР-у кажу, по мери детета", истиче проф. др Емилија Голубовић, директорка Дечје интерне клинике у Нишу. "Ја додајем, не само по мери детета, већ и по мери родитеља и особља - лекара и медицинских сестара."

Током четири године, од када је покренута иницијатива, НУРДОР је организовао око четиристо хуманитарних акција, у које се укључило стотину донатора и читава јавност, и тако прикупило 70 милиона динара, док је држава уложила 25 милиона.

Остали аутори: Јелена Мариновић
број коментара 0 Пошаљи коментар