Отворено Хематоонколошко одељење нишке Дечје клинике

У Нишу је, две године од полагања камена темељца, свечано отворено хематоонколошко одељење Дечје интерне клинике, изграђено на иницијативу Националног удружења родитеља деце оболеле од рака.

Отварању прве болнице код нас коју је изградило једно удружење присуствовали су чланови НУРДОР-а, представници Министарства здравља и Клиничког центра у Нишу.

Објекат је површине 750 квадратних метара на два спрата, места има за петаесторо болесних малишана, а свака соба има купатило.

Одељење има дневну собу, кухињу, простор за играње и учење, јер онколошки пацијенти у болницама проводе и по две године. Болница је изграђена и опремљена по европским стандардима, а нарочито се водило рачуна о хигијенским условима.

"Срећни смо, узбуђени и поносни", рекла је Јоланд Корора, председница НУРДОР-а. "Успели смо захваљујући грађанима, донаторима и пријатељима. Четири године мукотрпног рада и неспавања је иза нас. У ову авантуру кренули смо са нула пара и огромном жељом. И успели смо - ево стојимо испред болнице по европским стандардима.

"Добили смо 750 квадратних метара простора, како у НУРДОР-у кажу, по мери детета", истиче проф. др Емилија Голубовић, директорка Дечје интерне клинике у Нишу. "Ја додајем, не само по мери детета, већ и по мери родитеља и особља - лекара и медицинских сестара."

Током четири године, од када је покренута иницијатива, НУРДОР је организовао око четиристо хуманитарних акција, у које се укључило стотину донатора и читава јавност, и тако прикупило 70 милиона динара, док је држава уложила 25 милиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво