"Рубишту" шест награда на 54. Фестивалу професионалних позоришта

Представа "Рубиште" Нинослава Ђорђевића, у режији Кокана Младеновића и извођењу Шабачког позоришта најбоља је представа 54. фестивала професионалних позоришта "Јоаким Вујић" у Новом Пазару. Поред тога, "Рубиште" је добило још пет награда - за најбољу режију, три глумачке награде и као најбоља представа по оцени публике.

Одлуку да се награда за најбољу режију додели Кокану Младеновићу за представу „Рубиште" Нинослава Ђорђевића, у извођењу Шабачког позоришта, донета је једногласно. 

"Редитељски поступак Кокана Младеновића је на знаковном нивоу доведен до перфекције, на плану грађења композиције целине био је потпуно уверљив, а у раду са глумцима афирмисао је квалитет ансамбла кроз занатски вешто режирану колективну игру." 

Једногласно је донета и одлука жирија да "Рубишту" припадне и награда за најбољу представу Фестивала.

"Представа која се бави важном и сценски врло захтевном темом, захваљујући квалитетном редитељском поступку који сценску атракцију доводи на ниво узбудљиве комуникације публике са садржајем, те дисциплинованом глумачком игром која актере ове теме чини уверљивим, постаје значајан сценски догађај и изван оквира овог значајног Фестивала."

Представа "Рубиште" добила је и награду округлог стола. Од четири равноправне глумачке награде три су додељене глумцима из представе "Рубиште" - Милици Јаневски, Кристини Пајкић и Слободану Петрановићу. Четврти је глумац Књажевско-српског театра Здравко Малетић, за улогу Мирослава у представи "4 брата".

И по оцени публике, "Рубиште" је  било најбоља представа на овогодишњем „Јоакиму".

Сусрете професионалних позоришта Србије "Јоаким Вујић", основали су 1965. године председници општина у којима су постојала професионална позоришта.

број коментара 0 Пошаљи коментар